Siriushoeve, waar honden welkom zijn

Vakantiegangers gaan de laatste jaren steeds vaker naar Duitsland op vakantie. Zo ook wint  Ostfriesland steeds meer zijn populairiteit bij de toeristen

Slechts weinig landschappen hebben hun unieke karakter kunnen behouden op de manier waarop dat in Ostfriesland is gebeurt. De drie-eenheid van mars-, veen- en geestgronden geeft ook vandaag de dag nog een indruk van de perfecte natuur. De Waddenzee aan de Noordzeekust, kleine bossen en schitterend kleurige parken benadrukken het beeld van de regio in het noordwesten van Niedersachsen. Het „weidse land achter de dijk“ nodigt uit tot ontspannen en het actief beleven. Het achterland van Ostfriesland is een waar hondenparadijs Veel ruimte om te spelen, veel water en een opmerkelijk natuurlandschap bieden zowel hond en baasje bijna onbeperkte vrijheid.

Rhauderfehn ligt aan de Deutsche Fehnroute in het achterland van Ostfriesland, vlak over de Nederlandse grens. Deze gemeente heeft een verscheidenheid aan landschappen. Groene veenweiden, natuurreservaten, kleine meertjes en oude boomwallen.

Een wandeling door de historische dorpen van de gemeente Rhauderfehn is een reis door de geschiedenis

Liefdevol gerestaureerde molens, oude dorpskernen en de ene na de andere oude dorpscafe zal je zien. De fiets- en wandelpaden zijn uitstekend aangegeven in Rhauderfehn .

Aan de rand van Rhauderfehn, tussen de oude boomwallen en groene weiden ligt de Siriushoeve. Deze in 2010 gerealiseerde renovatie/verbouwing van de boerderij bevind zich aan het eind van een doodlopende landweg, dus geen tot weinig verkeer,en slechts op 500m afstand van de Ostfriesland wanderweg. Het ideale uitgangspunt voor een heerlijke wandeling.

De Siriushoeve is een voormalig Fehnhaus en door de eigenaren Klaas en Anouschka  verbouwd, met aandacht voor detail en geïnspireerd door de liefde voor hun 3 honden, tot een waar vakantieparadijs voor baas en hond.

De drie vakantiewoningen bevinden zich in het achterste gedeelte van de boerderij en zijn ruim en comfortabel ingericht.

Er is een 2 x 4-persoons (80m2) en een 6-persoons (120m2) vakantiewoning. De woningen beschikken over een kleurentelevisie met satelliet. Naast een dvd-speler is er natuurlijk ook de mogelijkheid om een film te kiezen uit onze eigen dvd’s. Of maak gebruik van onze lectuur die er ligt voor als het bijvoorbeeld een dag wat minder weer is.

Vanuit de woonkamer komt u op het terras waar u heerlijk kunt genieten van de rust en natuur. De tuin is hoog omheind zodat uw hond hier heerlijk vrij kan rondlopen.

Tevens beschikt de 6-persoons vakantiewoning over een eigen buitenkennel met binnenhok geschikt voor 3-5  honden.

Ook kunt u bij ons gebruik maken van hondekleden, etens-en drinkbakken en benches.

Er is  een 3500m2 omheinde speelweide waar de honden heerlijk met elkaar kunnen ravotten, maar waar ook behendigheidstoestellen ter beschikking staan en binnenkort een ware hondenzwemvijver.

Houdt u van een bezoekje aan een museum, winkelen of gewoon een dagje weg zonder hond, kunt u gebruik maken van onze eigen dagopvang voor uw hond. Terwijl u een ontspannen dag beleeft zonder hond, zorgen wij ervoor dat uw hond het ook aan niets ontbreekt.

Bij ons vandaan kunt u ook heerlijk wandelen met uw hond om het Zwischenaner meer. Verwen uw hond met deze 12km lange wandelroute om het meer heen, en geniet daarna een drankje en een hapje op het terras met uitzicht over het meer.

Het Heseler Bos van 600 ha is ideaal voor wandelingen waar zich midden in het bos het uit de 12e eeuw bestaande klooster Barthe nog staat. Vanaf de parkeerplaats aan de Silbersee is het slechts enkele minuten lopen naar deze historische plek.

Bezoek ook het Thulerpark. Vermaak voor het gehele gezin en slechts 20 minuten rijden bij ons vandaan. Er is hier een dierentuin, een pretpark, maar ook een groot meer met bos en wandelpaden waar je heerlijk kunt wandelen met je viervoeter.

Maar ook een bezoekje aan de historische havenplaats Greetsiel is zeker de moeite waard.

Uiteraard liggen er in onze vakantiewoningen een map met nog meer tips en informatie voor een heerlijk dagje uit waar u ook welkom met uw honden bent.

Siriushoeve is het adres voor een heerlijke vakantie met uw hond.

Wij kijken niet naar grootte of ras, of je met 1 hond komt of meer. Op de Siriushoeve zijn alle honden welkom, en bovenal, honden zijn bij ons gratis

Immers de hond is de beste vriend van de mens en Ostfriesland is voor de beste vriend van de mens een paradijs. Eindeloze vlakten van bos, weide en meertjes. Cultuur en nog veel meer….

 

Kortom: genoeg argumenten voor een heerlijke vakantie met uw hond.

 

We zien u graag! Klaas en Anouschka

 

 

Voor meer info: www.honden-welkom.nl

info@honden-welkom.nl

www.facebook.com/vakantiemethond

www.honden-welkom.hyves.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: